Skip to content
uitgeven van boeken en online producties is ook een activiteit van Woordlicht.

Uitgeverij Woordlicht

Ik schrijf niet alleen voor anderen, ik schrijf ook voor mijn eigen uitgaven waaraan ik werk met een enthousiast team van tekstschrijvers, eindredacteuren, marketeers, webdesigners, fotografen , tekenaars, vormgevers en drukkers.

Uitgeverij Woordlicht is uitgever van boeken (met ISBN), onlines magazines en een online cursus.

Moestuinieren Met Kinderen

Moestuinieren met Kinderen

Moestuinierenmetkinderen.nl is een website met verschillende online moestuincursussen voor ouders, grootouders, basisonderwijs, kinderopvang, eigenlijk iedereen die graag met kinderen naar buiten gaat en ze meeneemt de moestuin in. Je kunt je abonneren op de moestuinlessen, gemakkelijk of wat diepgaander, op recepten uit het seizoen en op kinderactiviteiten in en rond de moestuin voor 4-6 jaar en 6-12 jaar. Alle lessen zijn te downloaden als pdf en geschreven door mijzelf.

Op Moestuinierenmetkinderen.nl staan behalve deze lessen ook producten voor in de moestuin zoals gieters, tuingereedschap en zaden voor de moestuin. Verder vind je er moestuincoaches die in de moestuin kunnen ondersteunen. Met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de moestuin of het geven van lessen aan kinderen in de moestuin.
Op de website kun je in de blogs heel wat moestuintips lezen. Ook kun je je opgeven voor de moestuinmail waarin nog meer moestuintips staan en leuke kortingen voor producten in de eigen webshop of die van anderen.

Via de pagina Gratis kun je kinderactiviteiten uitproberen en zaaikalenders en kleurplaten downloaden (na het achterlaten van je naam en e-mailadres).

Vogeltaarten

Op Moestuinierenmetkinderen.nl vind je het enige Nederlandstalige boek over vogeltaarten maken (of een boek over dit onderwerp in andere talen bestaat, weet ik eigenlijk niet). Met deze taarten van vet en nootjes, zaden en vruchten verwen je tuinvogels in de winter. Vogeltaarten was ooit eerder uitgebracht, maar is door uitgeverij Woordlicht geredigeerd, door een collega opnieuw vormgegeven en door Woordlicht uitgegeven. Het boek Vogeltaarten bevat nu veel meer mooie foto’s van het proces vogeltaarten maken en het eindproduct.

Lekker Plantaardig Is Een Platform Waar Je Kunt Zoeken Naar Restaurants Om Vegan Uit Eten Te Gaan , Waar Je Vegan Recepten Kunt Vinden En Waar Het Gelijknamige Vegan Kookboek Wordt Verkocht.

Lekker Plantaardig

Lekkerplantaardig.nl is een platform waar je kunt zoeken naar restaurants om vegan uit eten te gaan, waar je vegan recepten kunt vinden en waar het gelijknamige vegan kookboek wordt verkocht. Het kookboek Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten is duurzaam en vegan geproduceerd, zonder lijm (want daarin zit vaak beendermeel) en met inkt op basis van plantaardige ingrediënten.

De titel verklapt het al: in het kookboek vind je gerechten met ingrediënten uit het seizoen. Omdat dat duurzaam is. Het beste eet je wat je op dat moment oogst, niet ver bij je vandaan. Dat scheelt veel CO2-uitstoot, want de gewassen worden dan niet in verwarmde kassen verbouwd en ze zijn ook niet van ver getransporteerd.

Het kookboek sluit mooi aan op Moestuinierenmetkinderen.nl. Hoe mooi is het wel niet als je de groenten en fruit waarmee je kookt uit je eigen moestuin haalt?

Zowel het kookboek als het platform zijn een uitgave van Woordlicht. De recepten zijn geschreven door een team van tekstschrijvers met een passie voor koken. Een leuke functie op het platform waar je restaurants kunt zoeken die lekker vegan en vega koken, is de mogelijkheid om te filteren op allerlei voorzieningen en voorkeuren. Ook kun je onder het restaurant een review achterlaten.

Ouders Van Nature Logo

Ouders van Nature

De eerste online uitgave van uitgeverij Woordlicht is Oudersvannature.nl. Ik ben dat online magazine gestart in 2010 toen mijn zoon geboren werd. Apart in de babykamer leggen, voelde al snel heel vreemd en onjuist. En toen ik online informatie zocht en gelijkgestemden ontmoette, bleek dat er veel opvoedstijlen waren waarvan sommige wel en andere niet bij me pasten.

Attachment parenting, natural parenting sprak me meteen enorm aan. Deze liefdevolle en kindvolgende opvoedstijl is volgens mij een benadering die het minst kapot maakt en het meest in staat stelt een kind zijn kwaliteiten en een moreel kompas te laten ontwikkelen en de mooiste versie van zichzelf te worden. Daarover wilde ik graag schrijven!

Mijn doel is ouders te inspireren hun kinderen met zachte hand liefdevol te begeleiden naar de toekomst. Daarnaast wil ik dat kinderen een sterke relatie met natuur opbouwen en dat ze leren duurzaam te leven. Daarom vind je op Oudersvannature.nl behalve positieve opvoedstips ook activiteiten in de natuur, naast leuke knutselprojecten. Ook hier heeft Vogeltaarten een plek in de webshop gevonden. Een vogeltaart maken is immers een creatieve activiteit die bovendien goed is voor de dieren.

Ook het boek Lekker Plantaardig, koken met seizoensgroenten is hier te koop. De eerste recepten schreef ik trouwens voor Oudersvannature.nl, omdat ik gezonde, milieuvriendelijke voeding vind passen bij een opvoedstijl die de natuur en het kind respecteert.

Nieuwsbrieven

Alle websites hebben nieuwsbrieven waarvoor je je op de websites kunt opgeven. Deze schrijf ik zelf. Ze bevatten tips over moestuinieren en opvoeden, de laatste recepten en blogs en soms ook exclusieve kortingen van partners of op eigen producten.

Social media

De 3 websites hebben elk meerdere social mediakanalen:

Moestuinieren met Kinderen: Facebook, Instagram, YouTube

Lekker Plantaardig: Facebook, Instagram, YouTube

Ouders van Nature: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

De content – tekst, foto’s en filmpjes – maak ik grotendeels zelf. Daarnaast post ik onder mijn eigen naam op Twitter en LinkedIn.

Back To Top